Uusi visualisointi: Nuorten tieto- ja neuvontatyö

3.8.2020

Olemme julkaisseet uuden visualisointikokonaisuuden, joka paneutuu Nuorten tieto- ja neuvontatyöhön.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön asiointitilastot kerätään Nutitilastot.fi-palvelussa. Nutitilastot.fi-palvelu on käytössä yli sadassa nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluja tarjoavassa organisaatiossa. Tilastojen pohjalta julkaistaan vuositasolla koonti Nuorisotilastot.fi-palvelussa.

Tilastot kerätään asiointitavan mukaan. Yksilöasiointien käyttäjiin tilastoidaan nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden käyttäjät, jotka ottavat yhteyttä ja asioivat palvelussa yksilöinä paikanpäällä, puhelimitse tai verkon välityksellä. Yksilökäyttäjiin kirjataan myös ne käyttäjät, jotka kohdataan yksilöinä palveluiden jalkautumisen kautta (outreaching).

Nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelut kohtaavat nuoria myös ryhmätoiminnoissa. Ryhmätoimintoja ovat esimerkiksi tutustuminen palveluiden tarjontaan ja erilaiset ryhmille suunnatut teemalliset infotilaisuudet tai työpajat.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelut ovat ensisijaisesti suunnattu 13-30-vuotiaille nuorille. Palvelut tarjoavat nuorille tietoa, neuvontaa ja ohjausta monialaisesti nuorten elämään liittyvissä eri tilanteissa lähipalveluina erilaisissa palvelupisteissä, digitaalisissa palveluissa tai muissa nuorille suunnatuissa toimintaympäristöissä.

Lisätietoja: Koordinaatti, nutikoordinaatio@ouka.fi

Visualisoinnin toteutus: Ruth Bamming / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Uusi visualisointi: Nuorten tieto- ja neuvontatyö
Siirry sivun alkuun